Ensemble Profondamente

Ensemble Profondamente bestaat uit Martijn Verbrugh (viola da gamba, barokcello) en Eelco Kooiker (clavecimbel, orgel). Profondamente werkt(e) samen met onder andere ensemble Scarabee, ensemble Pipelare (coaching door Olard Derks), kamerkoor Ton-sur-ton (o.l.v. Onno van Ameijde) en Chamaret Chantant (o.l.v. Erik van Nevel, Arjan van Baest, Ildikó Hajnal).
Binnenkort levert het ensemble zijn bijdrage aan het project Ensaladas met kerst van Cappella ad Fluvium (o.l.v. Dirkjan Horringa).
Profondamente organiseert ook eigen projecten zoals De Passie van Profondamente (maart 2015), Wie liegt die stadt so wüste (2018) en Van treuren & troost (2019).

Voor 2021 staat een eigen programma geplanned rondom de persoon Constatijn Huygens: dichter, geleerde, diplomaat, secretaris van drie prinsen van Oranje en componist.

 

Vorige Programma's:
De Passie van Profondamente
Ensaladas voor Kerst
Italiaanse Meesters uit de Barok
Vae Soli
Wie liegt die stadt so wüste
Van treuren & troost

Ensemble Musica Pellit Curas

Ensemble Musica Pellit Curas (Muziek verdrijft zorgen) is 2015 opgericht door Evelien Wolting (blokfluit), Eelco Kooiker (clavecimbel/orgel) en Martijn Verbrugh (viola da gamba/cello). Het ensemble richt zich voornamelijk op (vroeg) barokke muziek waarbij zoveel als mogelijk de autenthieke uitvoeringspraktijk wordt nagestreeft.
In het korte bestaan van het ensemble trad het ensemble reeds op in het Reincken Festival, met een orgelpresentatie van het nieuw geplaatste orgel in het Cenakel in Tilburg en in diverse andere programma’s.

Ariosto Ensemble

Het  Ariosto Ensemble, voor het eerst uitvoerend in 2002, is een project ensemble, dat in wisselende samenstelling concerten geeft. Hierbij ligt de voorkeur bij vocale programma’s met muziek uit de Renaissance. Afhankelijk van het programma wordt met grote zorgvuldigheid de zangers en instrumentalisten geselecteerd uit het midden van professionele en uitstekend opgeleide amateur musici, met affiniteit en bekendheid met de muziek die wordt uitgevoerd. Er wordt op toegezien dat de gevraagde stemmen perfect passen bij datgene dat wordt vereist in de composities.
Voor zover mogelijk wordt teruggegrepen naar facsimiles van de oorspronkelijke notatie.

Deze werkzaamheden dragen mede zorg voor boeiende uitvoeringen van hoog niveau.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Ariosto ensemble zie http://www.ariostoensemble.nl

Projecten:
I Begl'occhi (2006-2007)
Rond 1500 (2008-2009)
Maria Motetten (2009)
Lume e colore (2010)
Los Reyes Católicos (2010-2011)
Henry VIII (2010-2011)
Miserere mei, Deus (2010-2011)
Visite in Venetië (2010-2011)
Ariosto & Co (2012, 2014)
Hof van Ferrara (2013)
Het erfgoed van Petrus Alamire (2016-2017)
Eton Choirbook (2019)

 

Ensemble Joyeux

Ensemble Joyeux is een insturmentaal ensemble dat in 2009 werd opgericht door de Waalrese klavecinist Eelco Kooiker.  Het ensemble is gespecialiseerd in de uitvoering van Franse barokmuziek en tracht daarbij zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties te musiceren. In het korte bestaan van het ensemble kan het al terugzien op enkele aansprekende en succesvolle optredens, onder meer in Kasteel Heeswijk, de Willibrord cyclus in Waalre, Muziek in de Cathrien in Eindhoven, Waalse kerk van Breda en Kopermolen in Vaals.
Uitgevoerd zijn o.a. Les Nations (Diexième Concert), Concert Royaux IV (Francois Couperin), La Sonnerie (Marin Marais), Deuxième Récréation (Leclair), Pièces de Clavecin en Concert (Jean Philippe Rameau), Sonata Ottava (Jacques Aubert) en Pariser Quatuor in E-minor TWV 43:e1 (Georg Philippe Telemann).

Ensemble Joyeux bestaat uit:
Barbara Vermaas, barokviool (2009-heden)
Joost Bijlmer, blokfluit (2012-heden)
Evelien Wolting, blokfluit & barokhobo (2015-heden)
Maartje Bastings, traverso (2009-2012)
Martijn Verbrugh, viola da gamba (2009-heden)
Eelco Kooiker, clavecimbel (2009-heden)

La Perfection de la musique